Kunstenaars

24 kunstenaars hebben zich het afgelopen jaar bezig gehouden om een kunstwerk speciaal voor deze veiling te maken.

Zij kregen de opdracht: ‘Verwerk of bewerk het speciaal voor het Soroptimistenclub Rhenen Veenendaal lustrum ontworpen logo, een vogel in de vorm van een V, op eigen wijze in een kunstwerk dat we – na eerst een gezamenlijke expositie tijdens de Kunstroute Veenendaal 2021 – in het najaar willen veilen voor het goede doel’.

Uitvoering
Het staat de kunstenaars vrij om te werken met materialen naar keuze; steen, hout, glas, textiel, verf. Dit zorgt ervoor dat kunstenaars uit alle disciplines aan het project kunnen meewerken, er een grote verscheidenheid aan uitvoeringen mogelijk is en kunstwerken van formaat ontstaan. Dat kwaliteit daarin de boventoon voert staat vast; de deelnemende kunstenaars genieten in hun discipline hetzij lokale, hetzij regionale, landelijke en/of zelfs internationale bekendheid.

Kunstenaars
Sylvia BartenErik en Justa BaumannDe Bombardon, Daniël FuhresGea BreeschotenIrma FrijlinkBiek van GalenMartijn VersteegKarin de JongeJochina van KruistumCarla van LaarMadeleine LastSander van LaarJoke van LeeuwenJacqueline LincewiczJan Matthesius en Pauline BarendseRachel MeijvogelNelleke BosGitte Niessen, Olga van Elst en Hennie TeunissenJeanny van RooijHermine van SchuppenMincke van SchuppenMargriet WieneckeEllen BronkSoroptimistclub Rhenen-VeenendaalPauline Vroom