Stichting Ruby & Rose

De Stichting Ruby ande Rose bestaat al ruim vijftien jaar en werft fondsen voor onderzoeksprojecten op het gebied van onderzoek naar en behandeling van alle vormen van vrouwenkankers en het geven van voorlichting daarover.
Met het inzamelen van deze gelden hoopt de Stichting (met uitsluitend vrijwilligers!) een bijdrage te leveren in de strijd tegen vrouwenkanker en de overlevingskansen voor vrouwen die getroffen worden door deze vorm van kanker te vergroten.

Het onderzoek naar gynaecologische kanker richt zich op alle vrouwen van alle leeftijden. Omdat het elke vrouw kan overkomen; je moeder, je zus, je vriendin, je dochter, je tante en je oma. Omdat elke vrouw het waard is!
Hoe noodzakelijk dit is, blijkt uit de cijfers: Jaarlijks krijgen ca. 4500 vrouwen een vorm van kanker aan o.a. de baarmoeder(hals), eierstokken en schaamlippen. Zo’n 1500 vrouwen overlijden aan de gevolgen hiervan.

Prof. dr. Leon Massuger, gynaecoloog-oncoloog en oprichter van Ruby and Rose, ziet dagelijks het verdriet, de pijn en het diepe leed dat vrouwen treft met de diagnose gynaecologische kanker. Hij droomt van een toekomst waarin vrouwenkanker en met name eierstokkanker te voorkomen en/of goed te behandelen is.

“Elke vrouw met vrouwenkanker, is er één te veel.”

Meer informatie over Stichting Ruby & Rose vind je op www.rubyandrose.nl